tillbaka
Det var en gång en dansk, en norsk och Bellman som skulle tävla om vem som kunde vara längsta tiden inne i en svinstia. Först gick dansken in, men efter en minut kom han ut och stönade: "Grisen fes!!" Då gick norsken in efter två minuter kom han ut, grön i ansiktetoch stönade: "Grisen fes!!" Då var det Bellmans tur att gå in i svinstian. Efter tio minuter kom grisen ut och stönade: "Bellman fes!!"


Bellman, en fransk och en tysk hade sökt jobb som brandmän. Brandchefen tog upp dem på tionde våningen i ett höghus. Så sa brandchefen att de skulle hoppa. Fransken hoppade och slog ihjäl sig, sedan hoppade tysken och slog ihjäl sig. Men Bellman stod kvar. Då sa brandchefen till honom: "Du får jobbet! Ni ska jobba och inte slå ihjäl er."


Bellman, en ryss ock en tysk tävlar om vem som har den minsta pappan. "Min pappa är så liten att han sover i en byrålåda," sa ryssen. "Min pappa är så liten att sover i en sko kartong," sa tysken. "Jag har ingen pappa, sa Bellman. Han ramlade ner från en stege och slog ihjäl sig när han plockade jorgubbar."


Bellman gick till drottningen och sa att han slog vad om femtio kronor att drottningen hade ett födelsemärke på vänstra skinkan. På det svarade drottningen: "Det var lättförtjänta pengar!" Drottningen drog upp klänningen och drog ner byxorna. "Nu förlorade du femtio kronor Bellman!" "Ja det gjorde jag", sa Bellman, "men titta i det där fönstret. Där står kungen - och jag slog vad med honom om tusen kronor att drottningen skulle visa arslet för mig."


Det var Bellman som stod och hoppade på ett gatubrunnslock och sa 36, 36, 36, 36. Då kom en polis gående och frågade Bellman vad han gjorde. Sen frågade polisen om han fick prova. Polisen ställde sig på locket och började hoppa och sa 36, 36, 36, 36. Då drog Bellman undan locket så att polisen föll ner i brunnen. Sen ställde sig Bellman igen på locket och hoppade och sa 37, 37, 37, 37.


Det var en norsk, en tysk och Bellman som skulle simma till Amerika. Först simmade norsken. Efter en kilometer tröttnade han och drunknade. Sen simmade tysken. Efter en mil tröttnade han och drunknade. Sen var det Bellmans tur. Han simmade och simmade tills det bara var en meter kvar till Amerikas kust. Då sa han: "Usch, vad trött jag är, jag tror jag simmar hem igen." Och det gjorde han...


Det var en norsk, en tysk och Bellman som råkade gå in i en jättes revir. När de träffade jätten sa han: "Ni är inne i mitt revir, något som är helt oacceptabelt. Men jag ska ge er en sportslig chans. Den som säger något som jag inte kan göra äter jag inte upp." Norsken började genom att säga att jätten inte kunde springa runt jorden på en sekund. Men det klarade jätten, varpå han åt upp norsken. Sen sa tysken: "Du kan inte hoppa upp till Jupiter, runda den och komma tillbaks hit på en sekund!" Men det klarade jätten så han åt upp tysken med. Då det var Bellmans tur la han en riktig brakare och sa: "Spring ifatt prutten och måla den grön!" Då sprang jätten och kom aldrig tillbaks.


När Bellman en gång satt på toa så hade han inget papper så han gick till nästa toa och undrade om han kunde få lite papper, men där satt drottningen som sa: "Den som inget papper har torkar sig med en siden lapp." Då gick Bellman till nästa toa och frågade om han kunde få lite papper. Men där satt kungen som sa: "Den som inget paper har torkar sig med en tusenlapp." Då sa Bellman: "Den som inget papper har låter skiten sitta kvar!"